Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Esențialul despre implantul dentar

Implantul dentar Bistrița

 

Dinții lipsă reprezintă o problemă pentru tine de ceva vreme și acum ești decis să faci ceva, în sfârșit?

Te-ai săturat să zâmbești anxios pentru fotografii, sau să eviți alimentele dure sau lipicioase din  orice meniu.

În ultimele decenii, stomatologia a dezvoltat specializarea implantologiei orale și acestea devine rapid prima alegere atât a medicilor, cât și a pacienților, atunci când vine vorba de înlocuirea dinților lipsă. De ce? Astăzi, voi răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre implant, astfel încât să poți afla mai multe despre reconstruirea zâmbetului tău.

 

Chiar trebuie să-mi înlocuiesc dinții lipsă?

Chiar trebuie înlocuiți dinții lipsă

 

Dintre milioanele de oameni de pe tot globul cărora le lipsesc în prezent un dinte sau mai mulți, pot garanta că fiecare dintre ei ar dori ca dinții lor să fie înlocuiți, dar când încep efectiv să ia în considerare tratamentul, se îndoiesc de ei înșiși. Este cu adevărat necesar să înlocuiești dinții lipsă? Nu este aceasta doar o problemă estetică? Tratamentul merită cu adevărat?

Din păcate, dinții lipsă îți pot afecta și sănătatea, nu doar aspectul fizic. Atunci când pierzi un dinte, osul maxilarului, care îl susținea, începe să se deterioreze în mod natural. Acest lucru se datorează faptului că organismul, în lipsa dintelui, începe să nu mai hrănească osul cu nutrienți. Osul se va resorbi și acest lucru va determina inclusiv înclinarea celorlalți dinți din jur, ceea ce va duce la probleme de aliniere a mușcăturii și la dureri cronice ale maxilarului.

În plus, persoanele cu dinții lipsă au mult mai multe șanse să dezvolte boala parodontală, care în sine este un factor de risc principal pentru afecțiuni mult mai grave, cum ar fi diabetul și bolile de inimă. Este întotdeauna cel mai bine să înlocuiești dinții care lipsesc cât mai rapid, înainte să fie afectați dinții din jur și NU doar de dragul aspectului.

 

Ce sunt implanturile dentare?

Un implant dentar este de fapt un șurub mic de titan care este plasat direct în maxilar, pentru a restabili structura rădăcinii unui dinte pierdut. De acesta poate fi apoi atașată o piesă de protetică, pentru a completa restaurarea dentară a dintelui.

Fie că este vorba de o singură coroană dentară sau de o proteză totală, implanturile dentare pot servi drept stâlpi pentru lucrări protetice individuale sau extinse.

 

De ce implant dentar și nu punte dentară sau proteză dentară?

Tratamentul de implantologie este special, deoarece reprezintă singurul tratament care reconstruiește întregul dinte, complet.

Implantul dentar oferă stabilitate de neegalat pentru coroana dentară și, de asemenea, previne deteriorarea osoasă pe care am menționat-o mai devreme.

După ce a protezat cu o coroană dentară de o estetică deosebită, rezultatul final al tratamentului cu implant dentar este întotdeauna un zâmbet puternic și natural, care va rezista testului timpului.

Chiar mai bine, implantul dentar are o rată de succes de 95% și poate rezista cu ușurință timp de 20 de ani sau mai mult, cu îngrijirea dentară corespunzătoare.

Puntea dentară presupune șlefuirea a doi dinți sănătoși, pentru a crea stâlpii punții. Proteza dentară mobilă reprezintă aplicarea unei lucrări protetice și fixarea ei cu un adeziv pe gingia edentată. Ambele soluții duc la resorbția osoasă a țesutului care nu mai susține un dinte natural, provocând modificări fizionomice precum aspectul îmbătrânit al feței și ridarea prematură.

 

În ce constă tratamentul cu implant dentar?

Implant dentar Bistrița

 

Procesul de implantologie dentară constă în trei faze principale:

Faza 1: Consultația inițială, anamneza, investigațiile radiologice, planul de tratament.

Faza 2: Ești supus unei intervenții chirurgicale minore în care implantul/ implanturile sunt plasate direct în osul maxilarului. Aceasta va fi efectuată de un chirurg și este necesară doar anestezia locală pentru ca aceasta să fie practic nedureroasă. În anumite cazuri, în această fază se aplică și o piesă protetică temporară, pentru confortul fizic și emoțional al pacientului.

Faza 3: După ce locul intervenției chirurgicale s-a vindecat (care poate dura 3-6 luni), se va trece la aplicarea lucrării protetice, care va restaura complet funcționalitatea și estetica zâmbetului tău.

 

Cum pot începe?

Implanturile dentare sunt, în toate privințele, cea mai bună metodă de înlocuire a dinților lipsă. Pentru a începe un tratament de implantologie, pur și simplu contactează-ne pentru o programare.

 

Specialiștii noștri îți vor efectua un examen oral amănunțit, te vor informa dacă implanturile sunt o opțiune eficientă și potrivită pentru tine și vor pune la punct, în echipă multidisciplinară, un plan de tratament. Apoi, în câteva luni, sau mai devreme, vei putea în cele din urmă să arăți lumii zâmbetul tău !

 

Implant dentar la Neomedica Bistrița

 

Completează formularul de mai jos și te vom contacta pentru stabilirea unei programări.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.