Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Există o alternativă la implanturile dentare?

Există o alternativă la implanturile dentare?

 

Implantul dentar este singura soluție de înlocuire a rădăcinii dentare pierdute, dar există tratamente de înlocuire a dinților lipsă prin piese protetice nesusținute în os, ci fixate prin adeziune sau sprijinite de dinții prezenți în jur.

 

1. Proteza totală mobilă

Proteza mobilă este alternativa de înlocuire a dinților lipsă pe care majoritatea oamenilor o cunosc.

Dar protezele dentare limitează diversitatea nutrițională a alimentelor pe care le consumi. Acest lucru se datorează faptului că proteza mobilă nu îți permit să mesteci la fel de eficient ca și în cazul dinților naturali sau al implanturilor dentare.

Proteza mobilă trebuie scoasă pe durata nopții și necesită un adeziv pentru prindere, ulterior.

 

2. Proteza parțială

O altă alternativă excelentă la implanturile dentare sunt protezele parțiale, care funcționează cel mai bine pentru persoanele care încă au dinți sănătoși, având doar anumiți dinți lipsă. În cazul unei proteze parțiale, dinții sunt atașați la o bază de plastic personalizată pentru a se potrivi culorii gingiilor. De cele mai multe ori, materialul plastic va acoperi cadrul metalic și poate avea cârlige metalice care se leagă de dinți.

Aceste proteze fac ca pronunția și masticația să fie ușoare, iar îndepărtarea lor pentru curățare și igienizare este simplă.

Cu toate acestea, se pot simți inconfortabili și sunt instabile în comparație cu alternativele lor.

 

3. Puntea dentară

Există o alternativă la implanturile dentare

Atunci când lipsește un dinte sau când este vorba chiar de mai mulți dinți lipsă, medicul stomatolog poate crea o punte între 2 dinți sănătoși, pentru a susține coroana sau coroanele dentare ce vor umple golul de pe arcadă.   

Punțile dentare sunt mai confortabili în comparație cu protezele dentare, fiind fixe.

Această alternativă afectează sănătatea dinților utilizați ca stâlpi ai punții, șlefuirea și devitalizarea lor fiind necesară pentru fixarea coroanelor dentare.

Tratamentul cu implant dentar este singurul care înlocuiește efectiv tot dintele și este total conservator cu dinții naturali restanți.

Întrebarea este:

Ești un bun candidat pentru implanturile dentare?

Ești un bun candidat pentru implanturi dentare?

 

  • Gingiile și dinții tăi au o stare bună de sănătate. În primul rând, medicul dentist va trebui să analizeze în continuare motivul pentru care ai dinți lipsă. Se caută semne de boală parodontală.
  • Un implant dentar are nevoie de o densitate osoasă bună pentru a avea un suport bun.

A avea un suport osos bun este una dintre principalele caracteristici ale candidatului potrivit pentru tratamentul cu implanturi dentare. O structură puternică a maxilarului susține implantul odată instalat. Raționamentul din spatele acestui lucru este că dacă implantul nu este inserat într-un țesut osos puternic, acesta se poate destabiliza, în timp sau nu se va osteointegra, de la bun început.

  • Ai o igienă orală bună. Pacienții care se dedică igienei orale sunt candidați excelenți pentru implanturi. Ața dentară, periajul și utilizarea unei ape de gură bune, de mai multe ori pe zi, ajută la îndepărtarea plăcii dentare și protejează locul implantării împotriva infecției.
  • Ești dedicat cu regularitate consulturilor stomatologice de rutină. Trebuie să poți respecta termenele programărilor regulate, pentru că afecțiunile orale nedepistate și tratate la timp pot afecta implantul.
  • Ești nefumător sau poți renunța la acest obicei. Dacă ești nefumător, acest lucru va crește șansele ca tu să fii un candidat bun la implant. Acest lucru se datorează faptului că fumatul poate împiedica procesul de vindecare, iar infecțiile pot apărea.  

Un fumător dispus să renunțe la acest obicei poate fi un candidat bun. Alți factori includ cât de dedicați sunt să se oprească, cât timp au fumat și câte țigări fumează pe zi. Medicul dentist va trebui să evalueze acest lucru în continuare pentru a evalua dacă implanturile pot avea succes.

 

Neomedica îți creează zâmbetul perfect, prin tratamente de implantologie, prin îndreptarea dinților, albire și fațete dentare.

Vrem să îți vedem zâmbetul strălucind de frumusețe și sănătate !

 

Neomedica îți creează zâmbetul perfect

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.