Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Ortodonție

Tratamentul ortodontic: Beneficiile de al începe încă din copilărie

aparat dentar bistrita, ortodontie bistrita, clinica stomatologica neomedica bistrita

 

Știați că un tratament ortodontic început încă din copilărie poate duce la o mai bună sănătate orală generală? Tratamentul cu aparat dentar este deseori recomandat pentru copii cu vârsta de doar șapte ani.

 

În timp ce mulți pacienți ezită să își pună aparatul dentar la o vârstă fragedă, există mai multe beneficii pentru a începe tratamentul ortodontic devreme. În această postare pe blog, vom discuta motivele pentru care ar trebui să luați în considerare un aparat dentar cât mai curând posibil, pentru dumneavoastră sau pentru copilul dumneavoastră, începând de la o vârstă fragedă.

 

 

Când ar trebui luat în considerare un tratament ortodontic?

 

Cel mai bun moment pentru a urma un tratament cu aparat dentar depinde în primul rând de nevoile individuale ale fiecărui pacient. Cu toate acestea, există câteva orientări generale care vă pot ajuta să determinați când ar putea fi necesar să începeți tratamentul.

 

Dacă un tânăr are dinții strâmbi, spații dentare semnificative sau orice alte probleme legate de poziționarea maxilarului sau a mandibulei, ar trebui să beneficieze de începerea unui tratament ortodontic cât mai curând posibil.

 

Tratamentul cu aparat dentar, aplicat corect cât mai devreme posibil poate contribui la asigurarea unei vindecări mai complete a copilului și la reducerea la minimum a riscului de probleme dentare viitoare. Majoritatea copiilor vor avea nevoie de o primă evaluare ortodontică până la vârsta de 7 ani pentru a determina dacă este necesar un tratament în general.

 

aparat dentar bistrita, ortodontie bistrita, clinica stomatologica neomedica bistrita 

 

Care sunt unele dintre avantajele tratamentului ortodontic precoce?

 

Deși un tratament cu aparat dentar, timpuriu vă poate oferi un zâmbet frumos, există multe alte motive pentru a-l lua în considerare.

 

În primul rând, oasele sunt încă în creștere în timpul copilăriei și adolescenței, ceea ce înseamnă că sunt mai maleabile și mai receptive la tratament. Acest lucru poate duce la timpi de tratament mai scurți și mai puțin intruzivi pentru pacienții tineri.

 

În plus, un tratament precoce poate ajuta, de asemenea, la minimizarea șanselor de a dezvolta probleme dentare mai grave în viitor.

 

Corectarea anomaliilor dento-maxilare de la o vârstă fragedă îmbunătățește sănătatea viitorilor adulți. Prin tratarea timpurie a problemelor dentare cu aparatul dentar, nu numai că vă veți îmbunătăți funcția și aspectul oral, dar veți economisi și bani pe termen lung. Dacă sunt lăsate netratate, afecțiunile dentare se pot agrava în timp și pot duce la planuri de tratament mai complexe (și mai costisitoare) pe parcurs.

 

Un alt element de luat în considerare înainte de a urma un tratament ortodontic este stima de sine a pacientului. Încrederea poate fi afectată în timp de aspectul estetic al zâmbetului, mai ales dacă vorbim de persoanele cu o vârsta fragedă. De asemenea, se pot simți disconforturi și durere locală dacă anomaliile dentare nu sunt corespunzător tratate la timp.

 

Vă așteptăm cu drag în clinica Neomedica din Bistrița pentru a alege un aparat dentar, de orice fel ar fi el, pentru a salva atât aspectul estetic al copiilor dvs., cât și sănătatea lor fizică și emoțională.

CLINICA NEOMEDICA ÎȚI ESTE ALĂTURI, PENTRU ÎNTREAGA FAMILIE, CU TRATAMENTE MODERNE ȘI TEHNOLOGII AVANSATE, PENTRU SĂNĂTATE ORALĂ PERFECTĂ ȘI UN ZÂMBET FRUMOS!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.