Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Pedodonție

5 metode de a te asigura că copilul tău are dinți sănătoși

dinti sanatosi bistrita

 

Obiceiurile sănătoase de îngrijire dentară încep atunci când copiii sunt mici. În calitate de furnizori de stomatologie pentru copii, noi, echipa Neomedica, împărtășim sfaturile noastre pentru a ajuta părinții să-i învețe pe copii cum să aibă grijă corect și eficient de dinții și gingiile lor.

 

Rutină de periere și folosirea aței dentare

Încurajarea periajului și a folosirii aței dentare începe atunci când copiii preiau exemplul tău. De aceea, este util să vă spălați dinții împreună. În acest timp, le poți arăta copiilor cea mai bună modalitate de a se spăla pe dinți, astfel încât aceștia să-și curețe foarte bine dinții și gingiile.

Pentru că îți dorești un copil cu dinți sănătoși, este bine să faci eforturi în această direcție. Poți să faci din periaj un exercițiu distractiv.

 

Mergeți împreună la cumpărături pentru a achiziționa o periuță de dinți. Poți selecta două periuțe de dinți pentru copii având grijă să fie optimă pentru copii (cap mic și peri moi). Copilul va fi încântat să aleagă între cele două opțiuni.

Este o idee bună și să dai atenție accesoriilor precum suportul de periuțe de dinți.

Nu uita să schimbi periuța de dinți a copilului la fiecare 3 luni sau, mai devreme, atunci când părul pare uzat.

 

Ia în considerare o periuță de dinți electrică

Periuțele de dinți electrice s-au dovedit a fi mai eficiente decât periuțele de dinți manuale. Pentru dinți sănătoși, periuța dentară contează!

A avea o periuță de dinți electrică este o noutate pentru copii și mai ales bine-venită pentru acei copii care se luptă cu rutina de periaj dentar și folosirea aței dentare.

 

Unele periuțe de dinți electrice au și un cronometru, ceea ce va însemna o șansă mai mare de curățare adecvată atunci când se realizează cu tehnica potrivită.

dinti sanatosi

 

Alege alimente și băuturi fără zahăr, pentru tine și copilul tău

Este ușor să iei, pur și simplu, ceva de pe raftul supermarketului, având în vedere că toți ducem o viață ocupată. Din păcate, multe produse conțin zahăr și alți aditivi care nu sunt excelenți pentru sănătatea generală și sănătatea bucală.

 

Oferindu-li-se opțiuni sănătoase de alimentație și băutură, copiii vor beneficia din plin de efectele benefice asupra sănătății dentare.

De asemenea, copiii învață ce să mănânce și să bea prin ceea ce li se oferă. Cel mai bun moment pentru a le  forma obiceiuri nutriționale sănătoase este când sunt mici și cât timp încă ai un cuvânt de spus în ceea ce ei  consumă.

 

Poți să treci de la zahăr alb la zahăr de cocos sau sirop de arțar pur, ca îndulcitor.  Gătește acasă și implică și copiii. 

Pentru pachețelul de grădiniță și școală, căută rețete cu alimente integrale și planifică în avans. Dacă știi de ce ai nevoie și ai ingredientele la dispoziție, există șanse mai mari să le oferi copiilor tăi o nutriție sănătoasă, inclusiv în cutiile lor de prânz pentru grădiniță sau școală.

 

Fructele și legumele proaspete sunt excelente pentru dezvoltarea dinților și sănătatea bucală.

Un copil sănătos are și dinții sănătoși.

 

Controale stomatologice regulate

Este un moment important pentru copii, atunci când dinții lor se schimbă. A beneficia de consulturi stomatologice regulate înseamnă că medicul dentist va putea să țină evidența și să realizeze un istoric al dinților copilului tău.

Medicul va observa, în cadrul consultației regulate, orice zone care necesită un periaj dentar mai bun și oferim îndrumări direct copilului tău.

 

Încurajează consumul de apă

Apa joacă un rol important în hidratare. Ajută la producerea de salivă care, la rândul său, ajută la neutralizarea acizilor și la descompunerea alimentelor și a băuturilor. Saliva ajută la oprirea ‘uscăciunii gurii’ care poate cauza probleme dentare.

Plasează întotdeauna apă în preajma copilului tău, la plimbări sau in vizite. Dacă este la îndemâna lui, este mai probabil să bea apă regulat. Hidratare pentru dinți sănătoși.

 

Puterea propriului exemplu

Ca ultim punct, te încurajăm să îți aduci copiii mici cu tine la dentist atunci când ai propriile consultații stomatologice de rutină, astfel încât aceștia să poată sta pe scaun și să se familiarizeze cu clinica noastră dentară.

Acest lucru va pregăti copilul pentru primele întâlniri cu medicul său.

 

Echipa Neomedica este aici pentru tine și copilul tău!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.