Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Pedodonție

Cum să ai grijă de dinții permanenți ai copilului tău

Cum să ai grijă de dinții permanenți ai copilului tău

 

Dinții de lapte au un rol limitat în timp, dar dinții permanenți sunt cei pe care copilul tău îi va avea pentru totdeauna.

 

 • Învață-ți copilul despre importanța îngrijirii dinților

În această perioadă de tranziție, marcată de pierderea dinților de lapte și erupția dinților permanenți, este important să îți înveți copilul despre importanța îngrijirii dinților permanenți. Spune-i că primește acest set de dinți doar o dată în viață și că, odată afectați, dinții nu mai sunt ca noi niciodată. Subliniază îngrijirea adecvată a dinților, cu un periaj efectuat corect însoțit de utilizarea aței dentare.

 

 • Acordă atenție dietei copilului, imprimându-i un stil de viață sănătos

Este bine să încurajezi o dietă sănătoasă, nu doar pentru sănătatea generală a copilului tău, dar și pentru sănătatea și longevitatea dinților săi. Evită sucurile și dulciurile.

Încurajează consumul de alimente bogate în calciu, fosfor și vitamina C, pentru a contribui la formarea unei structuri sănătoase a dinților permanenți.

Evită să oferi copilului gustări, frecvent pe durata zilei, deoarece acestea supun dinții unui atac bacterian continuu.

Propriul exemplu este cel mai eficient pentru imprimarea unui de stil de viață sănătos copilului tău.

 

 • Realizează personal igiena orală a copilului tău până la vârsta de 7-9 ani

Copiii nu au dexteritatea pe care o au adulții. Încurajează-l treptat pe copil să se perie de unul singur, învață-l mișcările corecte, dirijează-l, corectează-l blând, fără să îi creezi frustrări. Dar este important ca tu să realizezi inițial igiena dentară a copilului tău, apoi să o dublezi pe cea efectuată de către el, până când acesta poate efectua corect mișcările de periaj.

 

 • Nu rata consulturile regulate la medicul stomatolog

Vizitele regulate la dentist reprezintă o modalitate bună de a-l ajuta pe copil să-și dea seama de importanța îngrijirii noilor săi dinți și de a afla metodele corecte de profilaxie orală.

Consultațiile stomatologice la copii se efectuează în general o dată la 6 luni, respectiv o dată la 3 luni, în perioada erupțiilor dentare. Constanța este importantă, imprimând copilului un obicei foarte sănătos. Fiecare dinte în parte este important și este esențială prevenirea carierii lor, dar și diagnosticarea și tratarea din stadiu incipient a oricărei afecțiuni a sănătății orale.

 

 • Alege un medic pedodont din cadrul unei clinici moderne

  Medicul pedodont este acel medic stomatolog specialist în tratarea copiilor și adolescenților. Cei trei ani suplimentari de specializare, după facultatea de medicină, asigură un bagaj de cunoștințe solid și o pregătire temeinică în domeniul psihologiei copilului, pentru a putea aborda cu blândețe și pricepere copilașii, evitând apariția fobiei de stomatolog.

  O clinică modernă va asigura accesul medicului la tehnologie performantă și materiale de calitate, pentru tratamente eficiente și nedureroase.

  Alegerea medicului este importantă, pentru că micuțul tău merită un zâmbet sănătos și frumos.

 

Neomedica Bistrița

 

 

 • Alege profilaxia cariilor prin sigilarea dentară

Medicina dentară a evoluat, prevenția cariilor fiind unul dintre scopurile ei. Este esențial să prevenim afectarea dinților copiilor, medicul pedodont având un rol important în sănătatea danturii viitorului adult și în frumusețea zâmbetului său. Dinții cei mai afectați de carii sunt molarii, deoarece aceștia au caneluri adânci, care sunt greu de curățat. Odată ce molarii permanenți au erupt complet, este important să fie protejate suprafețele masticatorii. Sigilarea molarilor va fi de obicei recomandată de către medicul pedodont.

 

Echipa clinicii Neomedica te așteaptă pentru consulturi regulate și tratamente moderne de pedodonție, într-un ambient modern și liniștitor, cu o grădină în care copiii se vor simți ca la un loc de joacă.

 

Pedodonție Bistrița

 

Completează formularul de mai jos și te vom contacta pentru a stabili o programare pentru copilul tău!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.