Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Pedodonție

Dinți fără carii? Alege sigilarea dentară pentru copilul tău!

Dinți fără carii? Alege sigilarea dentară pentru copilul tău!

 

Ce este sigilarea dentară?

Sigilarea dentară constă în aplicarea unui strat subțire de substanță fără BPA, aplicat pe suprafețele masticatorii ale molarilor și premolarilor, în scopul etanșării șanțurilor și canelurilor.

Sigilanții acționează ca un câmp de forță, respingând alimente, plăci și bacterii și nu permit acizilor să pătrundă în smalț, ceea ce previne cariile.

În ceea ce privește momentul în care este optimă efectuarea sigilării dentare, recomandăm acest tratament de îndată ce primii molari permanenți ai copilului erup, în jurul vârstei de șase sau șapte ani și din nou atunci când al doilea molar permanent erupe, între 12 și 13 ani.

 

Sigilarea pot dura până la 10 ani. Ocazional, poate să cadă, dar în cadrul consulturilor regulate, medicul va verifica, de fiecare dată, toți dințișorii sigilați, sigiliile căzute putând fi refăcute rapid și ușor, dacă este necesar.

 

Părinții ne întreabă uneori dacă sigilarea dentară este posibilă și la adulți. Acest lucru este posibil, cu condiția ca dinții sigilați să nu fie și să nu fi fost niciodată cariați.

 

De ce este importantă sigilarea dentară, pentru copii?

sigilarea dentară

 

Din păcate, cariile dentare sunt considerate cea mai frecventă boală cronică a copilăriei, această afecțiune fiind de patru ori mai frecventă decât astmul bronșic, în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani.

Cu toate acestea, vestea bună este că acum, prin metoda sigilării dentare, cariile la copii sunt în mare măsură evitate.

De fapt, cercetările din ultimii ani afirmă că sigilarea dentară la copii previne până la 80% din carii timp de doi ani după aplicare și continuă să prevină până la 50% din carii după aceea.

Atunci când un copil are o carie, putem îndepărta caria și restaura dintele cu material de obturație, dar este întotdeauna mai bine să evităm complet afectarea dintelui și tratamentul de restaurare.

Un dinte natural fără carii este mai puternic decât un dinte cariat sau obturat.

De asemenea, costul sigilării dentare este mai mic decât costul tratamentului de restaurare și procesul este mai rapid, mai ușor și mai puțin invaziv.

 

 Cum se realizează sigilarea dentară?

Cum se realizează sigilarea dentară?

 

Procedura de sigilare dentară este nedureroasă și rapidă. Atunci când vei veni cu copilașul tău la Neomedica pentru sigilare dentară, vom discuta cu el și cu tine despre ce se va întâmpla și la ce vă puteți aștepta, vă vom arăta instrumentele pe care le vom folosi pentru a atenua orice anxietate pe care ar putea să o simtă copilul și ne vom împrieteni cu procedura.

 

Pașii pentru aplicarea materialelor de sigilare dentară sunt, după cum urmează:

  • Periajul profesional al dinților, pentru a ne asigura că suprafețele ce urmează a fi sigilate sunt lipsite de resturi de alimente și placă bacteriană;
  • Odată ce dinții sunt curățați, vom aplica o soluție pe dinți care va ajuta agenții de sigilare să se lipească perfect de smalț, apoi uscăm dinții foarte bine, cu un jet de aer;
  • Aplicăm materialul de sigilare non-toxic, care nu conține BPA. Sănătatea și siguranța copilului tău sunt pe primul loc pentru noi;

 

Asta e tot! Procesul de sigilare dentară durează doar câteva minute.

 

Este un tratament preventiv atât de simplu și nedureros, iar avantajele sale majore sunt de a avea un zâmbet frumos, dinți sănătoși și lipsa durerilor dentare.

 

Te așteptăm la Neomedica, pentru sigilare dentară - un tratament modern, nedureros și eficient de prevenire a cariilor dentare la copii.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.