Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Tot ce trebuie să știi despre proteza dentară

 

Proteza dentara este o modalitate eficientă de a-ți restabili zâmbetul dacă îți lipsesc mulți dintre dinții tăi naturali. Este, fără îndoială, o modalitate rentabilă de a zâmbi din nou. Indiferent dacă urmează să ai o proteză dentară, cunoști pe cineva care deja are sau ai deja proteză, cu siguranță ai câteva întrebări.

 

Aceste întrebări se pot concentra asupra modului în care îți poți îmbunătăți sănătatea orală, cum să te îngrijești în mod corespunzător, în ce constă proteza și dacă este o soluție bună pentru situația ta particulară.

 

 

Ce este proteza dentară?

Această piesă protetică complexă însumează dinți și gingii artificiale pe care profesioniștii le creează special pentru fiecare pacient în parte, pentru a înlocui dinții naturali lipsă.

 

Există două tipuri principale de proteze: parțiale și complete. Proteza parțială înlocuiește doar acei dinți lipsă, în timp ce protezele complete înlocuiesc toți dinții.

 

Protezele dentare arată natural atunci când sunt foarte stabile.

 

În mod tradițional, protezele dentare erau fabricate din porțelan și plastic, dar rășina dură este mai frecventă în zilele noastre. În timp ce materialele folosite pentru a produce dinții artificiali din protezele dentare sunt foarte dure, acestea nu sunt totuși la fel de puternice precum dinții tăi naturali. Asta înseamnă că va trebui să înlocuiești protezele aproximativ la fiecare cinci ani, datorită uzurii care vine odată cu utilizarea de zi cu zi.

 

Partea gingiei artificiale a protezelor, care acționează ca o structură de susținere a dinților artificiali constă de obicei dintr-un polimer flexibil sau rășină. Protezele dentare se vor potrivi strâns pe linia gingiei tale.

proteza dentara bistrita

 

De ce optezi pentru protezele dentare față de alte opțiuni?

Protezele nu îmbunătățesc doar aspectul zâmbetului tău. Dacă îți lipesc  mai mult de un dinte, este bine de știut că aceste proteze susțin, de asemenea, structurile din jurul buzelor și obrajilor. Oamenilor cărora le lipsesc mai mulți dinți, adesea le este greu să mănânce alimente care necesită mestecare aprofundată.

 

Protezele dentare Bistrița te ajută să consumi alimente într-un mod normal și fără probleme. Pierderea capacității de a mesteca poate duce la neprimirea tuturor substanțelor nutritive de care aveți nevoie.

 

Protezele dentare Bistrița sunt, de asemenea, o soluție excelentă pentru a înlocui dinții care îți provoacă multă durere și probleme de sănătate. Dinții deteriorați pot fi extrași și înlocuiți cu proteze. Iată o privire mai atentă asupra celor două tipuri diferite de proteze.

 

  • Proteza dentară parțială

Protezele parțiale sunt de obicei o alternativă la alte proceduri de înlocuire a dinților, dacă dinții naturali din   jurul zonei edentate nu sunt suficient de puternici pentru a servi ca structuri de susținere pentru proteze dentare, cum ar fi punțile. Proteza parțială este, de asemenea, o opțiune atunci când decalajul este prea mare pentru o punte.

 

  • Proteză dentară totală

Protezele totale sunt cunoscute și sub denumirea de proteze totale. Protezele dentare totale sunt o opțiune puternică atunci când lipsesc toți dinții naturali.

Ambele tipuri de proteze sunt ușor de plasat și îndepărtat.

 

Contactează clinica Neomedica din Bistrița, pentru a afla mai multe despre protezele dentare și dacă aceste proteze sunt o soluție pentru tine.

 

Solicită programarea unei consultații stomatologice, pentru a discuta despre protezele dentare, la unul dintre numerele de tel. 0752 307 878, 0742 174 557 sau 0263 211 133.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.