Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Estetică dentară

Un zâmbet alb, frumos și armonios poate crește nivelul de stimă de sine

Estetica este identificată în mod convențional în mediul academic cu filosofia artei și a frumuseții

În prezent, în medii diverse, estetica a fost recunoscută ca influențând diferite aspecte, cum ar fi succesul în carieră, comportamentul, stima de sine și conexiunea socială.

 

Stomatologia a făcut, de asemenea, parte din acest fenomen. În zilele noastre, putem observa frecvent noi tratamente concepute special pentru a îmbunătăți estetica dentară.

 

Suntem din ce în ce mai preocupați de aspectul nostru, sentimentele de respingere față de sine ducând la  scăderea stimei noastre de sine, retragerea din viața socială, apariția viciilor și problemelor comportamentale.

 

Un zâmbet alb, frumos și armonios poate crește nivelul de stimă de sine și, prin urmare, dorința și capacitatea noastră de a interacționa corespunzător în societate.

 

Stima de sine se referă la sentimentul general al valorii sau acceptării al unei persoane; este recunoscut ca jucând un rol critic în sănătatea mintală și psihopatologie, cum ar fi simptomele depresiei.

fatete dentare bistrita, estetica dentara bistrita, albire dentara bistrita, neomedica bistrita

Estetica dentară este un concept de importanță crescândă în ultimii ani

În cadrul societății se consideră că a avea un zâmbet imperfect este o cauză a disprețului și a atitudinilor discriminatorii din partea celorlalți.

 

Prin tehnici de stomatologie estetică, în cadrul clinicii Neomedica ne propunem, pur și simplu, să oferim fiecărui pacient un zâmbet frumos.

 

Prin urmare, pe lângă tehnicile stomatologice generale, echipa noastră se concentrează și pe îmbunătățirea aspectului dinților pacienților, susținând armonia zâmbetului.

 

Principalele tratamente de estetică dentară modernă sunt simple, rapide, nedureroase și au un efect realmente transformator. Iată cum îți putem transforma zâmbetul și schimba viața în bine.

fatete dentare bistrita, albire dentara bistrita, estetica dentara bistrita, neomedica bistrita

Fațete dentare e.max: 

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetarea dentară este un tratament de elită, pentru o estetică perfect naturală a zâmbetului.

Fațetele dentare sunt piese protetice micuțe, ca niște scoici foarte fine, care se lipesc pe suprafața exterioară, vizibilă a dinților, ca un al doilea smalț perfect, alb, care maschează orice defect de smalț sau formă a dintelui.

 

În special atunci când sunt aplicate fațete pe mai mulți dinți, efectul lor este unul transformator. La fel ca și celelalte organe din corpul nostru, dinții noștri sunt uzați în timp și astfel intervine o schimbare de formă și culoare. În stomatologie, conceptul de dimensiune verticală (secțiunea dintre maxilar și nas) începe să scadă odată cu înaintarea în vârstă. În mod corespunzător, dinții încep să se uzeze, să se deterioreze și încep să-și piardă vitalitatea.

 

Prin intermediul fațetelor dentare, dimensiunea ideală va fi restabilită. Malpozițiile ușoare și discromiile sunt, de asemenea, corectate. După procedura de fațetare, pacientul are un zâmbet dinamic, care îi conferă încredere în sine.

fatete dentare bistrita, estetica dentara bistrita, albire dentara bistrita, neomedica bistrita

Ce este e.max?

 

Materialul IPS e.max este adesea preferat în fațetarea  dentară.

 

Acest material avansat a apărut ca soluție a uneia dintre cele mai mari probleme estetice ale restaurărilor dentare ceramice și anume a necesității infrastructurii metalice, utilizate pentru consolidarea materialului ceramic. Aliajul metalic absoarbe lumina și reflectă mai puțin, creează întunecarea gingiei și un aspect cenușiu. Nu poate satisface cerințele de estetică modernă.

 

IPS e.max este un material ceramic ce oferă o acoperire excelentă, și are proprietăți de reflexie a luminii.

 

Acesta nu necesită un suport metalic, căci are durabilitate crescută, fiind fabricat din ceramică de sticlă arsă pe miezuri ceramice care sunt presate împreună sub presiune.

 

Este unul dintre cele mai estetice materiale utilizate în restaurări protetice în stomatologie.

fatete dentare bistrita, estetica dentara bistrita, albire dentara bistrita, neomedica bistrita

Pentru ce dinți se pot utiliza fațetele e.max?

 

Fațetele E.max oferă cele mai bune rezultate la dinții frontali, care sunt în centrul preocupărilor estetice, deoarece aceștia se remarcă în timpul zâmbetului și vorbirii.  

 

Deoarece transluciditatea lor este perfectă, fațetele dentare reprezintă o soluție estetică naturală și de lungă durată.

 

Pentru realizarea esteticii zâmbetului, fațetele emax pot fi aplicate si pe premolari, dacă pacientul are zâmbetul foarte larg sau are o carie vestibulară vizibilă care necesită mascare.

 

fatete dentare bistrita, estetica dentara bistrita, albire dentara bistrita, neomedica bistrita

Când sunt recomandate fațetele dentare?

 • Dinți îngălbeniți, înnegriți, pătați (fluoroză, devitalizare sau colorare din cauza vârstei), care nu pot fi albiți prin albire profesională;
 • Treme și diasteme;
 • Dinți prea mari;
 • Dinți prea mici (nanici);
 • Dinți cu defecte ale smalțului (defecte sau deformări ale stratului protector al dintelui, cum ar fi hipoplazia smalțului);
 • Dinți cu defecte minore de poziție sau aliniere;
 • Dinții care au trecut prin multe restaurări;
 • Dinți care sunt uzați, erodați sau abrazați.

fatete dentare bistrita, estetica dentara bistrita, albire dentara bistrita, neomedica bistrita

Avantajele fațetelor e.max

 

 • Principalul avantaj al acestei restaurări estetice este că nu se folosește metal;
 • Datorită controlului culorilor, oferă un aspect natural. Nu există un aspect mat datorită translucidității lor;
 • Oferă rezultate estetice de înaltă calitate (deoarece culoarea și structura fațetelor IPS e.max, care au proprietăți de fluorescență naturale, pot fi controlate, rezultatele sunt estetice și naturale);
 • Fațetele IPS e.max sunt mai conservatoare decât alte tipuri de fațete;
 • Acumularea de placă bacteriană pe suprafața fațetelor e.max, care sunt finisate cu un lac profesional, de înaltă calitate, este mult mai mică, în comparație cu alte fațete. Structura exterioară este lucioasă și netedă, prevenind practic acumularea de placă bacteriană. Iar acest lucru, la rândul său, previne apariția bolii parodontale.
 • Necesitatea unei minime șlefuiri a suprafeței dinților (0,6 mm), conservând astfel vitalitatea acestora;
 • Sunt extrem de rezistente la abrazie;
 • Opțiunile de culoare sunt foarte variate;
 • Minimizează sensibilitatea dinților.

fatete dentare bistrita, estetica dentara bistrita, albire dentara bistrita, neomedica bistrita

Fațete dentare e.max la Neomedica, prin tehnologia CAD-CAM

Fațetele ceramice sunt restaurările cele mai fizionomice, dar și cele mai delicate.

Proiectarea zâmbetului ideal - mock-up digital

Sistemele CAD/CAM funcționează cu o tehnologie avansată care permite medicului stomatolog să scaneze digital cavitatea orală și apoi să proiecteze computerizat zâmbetul ideal.

Pacientul și medicul previzualizează apoi, computerizat,  rezultatul final al tratamentului de fațetare.

 

Mock-up direct - fațete de probă

Dacă pacientul și medicul convin asupra noilor fațete și doresc sa definitiveze rezultatul mock-up-ului digital, un model al danturii pacientului va fi printat 3D, pentru a verifica aspectul și potrivirea fațetelor.

Fațetele de probă vor fi plasate de către medic și va fi evaluat aspectul zâmbetului.

 

Definitivarea rezultatelor

Abia atunci când pacientul este complet mulțumit de simularea și probarea rezultatului final, se trece la etapa finală de realizare a fațetelor dentare definitive în laborator.

În această fază, cu ajutorul echipamentelor de frezat, fiecare fațetă în parte este realizată dintr-un bloc solid de porțelan. Acest bloc este frezat pentru a reproduce exact ceea ce a fost proiectat de software și probat în cabinet.

 

Cimentarea fațetelor definitive pe dinți este ultima etapă, una deosebit de minuțioasă, pentru obținerea unui rezultat estetic și durabil. Este necesară utilizarea unui ciment compozit de o anumită nuanță, potrivită fiecărui caz în parte. Acest lucru garantează o lucrare protetică la cele mai înalte exigențe estetice.

fatete dentare bistrita, estetica dentara bistrita, albire dentara bistrita, neomedica bistrita

Albirea dentară

De ce albire dentară?

A-ți păstra dinții cât mai albi este mult mai greu decât pare. Zi de zi, cafeaua, vinul, fumatul și diverse alimente au capacitatea de a-ți păta dinții. Chiar și cu o întreținere adecvată, dinții își pierd treptat din luminozitate.

 

Albirea dinților este o modalitate excelentă de a restabili culoarea naturală a dinților sau chiar de a-i face mai albi decât culoarea naturală, dacă dorești.

 

Albirea dentară nu face dinții să pară prea albi, decât dacă așa își dorește pacientul. Vei alege gradul de albire, respectiv nuanța pe care dorești să o obții în urma albirii dentare, dar totuși albirea dentară are limitele ei și nu întotdeauna poate fi obținut un alb foarte deschis.

 

Pregătirea pentru albire

Este foarte important să ştiţi că materialul de albire dentară nu are voie să vină în contact cu ţesuturile din interiorul dintelui.

 

Altfel spus, la începerea tratamentului de albire dentară toate leziunile carioase trebuie tratate iar suprafeţele radiculare dezgolite (retracţiile gingivale) trebuie protejate suplimentar.

 

Deoarece albirea dinților funcționează numai pe smalțul natural al dinților, este important ca înainte de albire să se evalueze starea oricărei obturații vechi, coroane sau alte restaurări estetice. Înlocuirea oricăror restaurări necorespunzătoare se va face după albire, astfel încât acestea să se potrivească cu dinții nou albiți.

fatete dentare bistrita, estetica dentara bistrita, albire dentara bistrita, neomedica bistrita

Cât timp durează efectele albirii dentare?

În condiţiile unei igiene corecte, efectele albirii dentare pot dura până la 2 ani. Dacă pacientul este consumator de lichide colorate (vin roşu, Coca-Cola, etc) sau dacă este fumător, efectele albirii dentare pot dispărea mai repede.

 

Efecte adverse ale albirii dentare

Efectele adverse sunt limitate la sensibilitate dentară, care nu durează mai mult de 3 zile și cedează prin administrarea de antiinflamatoare.

fatete dentare bistrita, estetica dentara bistrita, albire dentara bistrita, neomedica bistrita

Albire dentară cu laserul diodă

Laserul cu diodă este un dispozitiv de ultimă oră al tehnologiei, conceput pentru o gamă largă de proceduri, inclusiv pentru albire. Albirea dinților cu un laser cu diodă se realizează cu un gel de albire care este activat de caracteristicile de absorbție selectivă ale unei lungimi de undă a luminii laser.

Aceasta este una dintre cele mai avansate, acceptate pe scară largă și eficiente metode de albire a dinților în accepțiune modernă.

 

Albirea laser a transformat deja, de-a lungul timpului, aspectul a mii de pacienți. Chiar și pentru cei ai căror dinți sunt profund pătați, îngălbeniți sau înnegriți, albirea dinților cu laserul diodă oferă rezultate remarcabile.

 

Cercetările arată că sistemul de albire cu laser este chiar benefic pentru dinți, deoarece dinții își refac în mod natural smalțul, prin remineralizare.

Albire dentară laser Neomedica Bistrița

Albirea dentară cu lampa de albire

Primul pas constă în protejarea buzelor, prin poziționarea unui depărtător bucal, care va ține buzele la distanță de dinți. Apoi se vor proteja gingiile cu un gel special care se întărește.

 

Abia apoi va fi aplicat gelul pentru albire, pe dinți.

Pentru a accelera procesul de albire, medicul va aplica pe dinţii tăi lumina provenită de la lampa cu LED-uri albastre. Aceasta va accelera albirea şi, în plus, setările ajustabile ale lămpii îţi vor asigura o experienţă confortabilă.

 

Acest proces este repetat de trei sau patru ori, în funcție de concentrația gelului folosit.

După ce ai ajuns la nuanţa dorită, medicul stomatolog îţi va aplica, în funcție de nevoi, un gel post-tratament pentru a proteja smalţul şi a reduce sensibilitatea.

 

Estetica dentară este o necesitate în prezent.

Echipa Neomedica îți este alături cu tratamente moderne, minim-invazive și non-invazive, pentru ca fiecare dinte ce creează zâmbetul tău să fie alb și armonios potrivit cu ceilalți și cu fizionomia ta.

fatete dentare bistrita, estetica dentara bistrita, albire dentara bistrita, neomedica bistrita

PROGRAMEAZĂ-TE PENTRU O CONSULTAȚIE!

fatete dentare bistrita, estetica dentara bistrita, albire dentara bistrita, neomedica bistrita