Un zâmbet alb, frumos și armonios poate crește nivelul de stimă de sine
În prezent, în medii diverse, estetica a fost recunoscută ca influențând diferite aspecte, cum ar fi succesul în carieră, comportamentul, stima de sine și conexiunea socială.
Stomatologia a făcut, de asemenea, parte din acest fenomen. În zilele noastre, putem observa frecvent noi tratamente concepute special pentru a îmbunătăți estetica dentară.
Suntem din ce în ce mai preocupați de aspectul nostru, sentimentele de respingere față de sine ducând la scăderea stimei noastre de sine, retragerea din viața socială, apariția viciilor și problemelor comportamentale.
Un zâmbet alb, frumos și armonios poate crește nivelul de stimă de sine și, prin urmare, dorința și capacitatea noastră de a interacționa corespunzător în societate.
Stima de sine se referă la sentimentul general al valorii sau acceptării al unei persoane; este recunoscut ca jucând un rol critic în sănătatea mintală și psihopatologie, cum ar fi simptomele depresiei.
În cadrul societății se consideră că a avea un zâmbet imperfect este o cauză a disprețului și a atitudinilor discriminatorii din partea celorlalți.
Prin tehnici de stomatologie estetică, în cadrul clinicii Neomedica ne propunem, pur și simplu, să oferim fiecărui pacient un zâmbet frumos.
Prin urmare, pe lângă tehnicile stomatologice generale, echipa noastră se concentrează și pe îmbunătățirea aspectului dinților pacienților, susținând armonia zâmbetului.
Principalele tratamente de estetică dentară modernă sunt simple, rapide, nedureroase și au un efect realmente transformator. Iată cum îți putem transforma zâmbetul și schimba viața în bine.
Fațetarea dentară este un tratament de elită, pentru o estetică perfect naturală a zâmbetului.
Fațetele dentare sunt piese protetice micuțe, ca niște scoici foarte fine, care se lipesc pe suprafața exterioară, vizibilă a dinților, ca un al doilea smalț perfect, alb, care maschează orice defect de smalț sau formă a dintelui.
În special atunci când sunt aplicate fațete pe mai mulți dinți, efectul lor este unul transformator. La fel ca și celelalte organe din corpul nostru, dinții noștri sunt uzați în timp și astfel intervine o schimbare de formă și culoare. În stomatologie, conceptul de dimensiune verticală (secțiunea dintre maxilar și nas) începe să scadă odată cu înaintarea în vârstă. În mod corespunzător, dinții încep să se uzeze, să se deterioreze și încep să-și piardă vitalitatea.
Prin intermediul fațetelor dentare, dimensiunea verticală este mărită, astfel încât dimensiunea ideală să fie restabilită. Deformarea și schimbarea culorii dinților sunt, de asemenea, corectate. După procedura de fațetare, persoana mai tânără are un zâmbet dinamic, care îi conferă încredere în sine.
Materialul IPS e.max este adesea preferat în fațetarea dentară.
Acest material avansat a apărut ca soluție a uneia dintre cele mai mari probleme estetice ale restaurărilor dentare ceramice și anume a necesității infrastructurii metalice, utilizate pentru consolidarea materialului ceramic. Aliajul metalic absoarbe lumina și reflectă mai puțin, creează întunecarea gingiei și un aspect cenușiu. Nu poate satisface cerințele de estetică modernă.
IPS e.max este un material ceramic ce oferă o acoperire excelentă, și are proprietăți de reflexie a luminii.
Acesta nu necesită un suport metalic, căci are durabilitate crescută, fiind fabricat din ceramică de sticlă arsă pe miezuri ceramice care sunt presate împreună sub presiune.
Este unul dintre cele mai estetice materiale utilizate în restaurări protetice în stomatologie.
Fațetele E.max oferă cele mai bune rezultate la dinții frontali, care sunt în centrul preocupărilor estetice, deoarece aceștia se remarcă în timpul zâmbetului și vorbirii.
Deoarece permeabilitatea la lumină este perfectă, este o soluție estetică naturală și de lungă durată.
O altă zonă de aplicare se află pe dinții molari mici, care apar în gură și nu sunt supuși unei forțe excesive.
Pentru ambii dinți, cea mai potrivită soluție sunt furnirurile e-max.
Fațetele ceramice sunt restaurările cele mai fizionomice, dar și cele mai delicate.
Etapele obținerii unui rezultat perfect presupun o colaborare strânsă cu laboratorul de tehnică dentară, care face posibilă realizarea unor simulări a viitoarelor fațete dentare pe modele de ghips (wax-up) precum și transpunerea acestor simulări în cavitatea orală a pacientului (mock-up), astfel încât acesta poate previzualiza rezultatul final și lua decizii în cunoștință de cauză privind culoarea, forma, lungimea fațetelor dentare.
Abia atunci când pacientul este complet mulțumit de simularea rezultatului final, se trece la etapa finală de realizare a fațetelor dentare propriu-zise în laborator.
Cimentarea acestora pe dinți este ultima etapă, una deosebit de minuțioasă, pentru obținerea unui rezultat estetic și durabil. Este necesară utilizarea unui ciment compozit de o anumită nuanță, potrivită fiecărui caz în parte. Acest lucru garantează o lucrare protetică la cele mai înalte exigențe estetice.
A îți păstra dinții cât mai albi este mult mai greu decât pare. Cu toate cafeaua, vinul, fumatul și alte alimente care au capacitatea de a îți păta dinții în fiecare zi, chiar și o întreținere adecvată îi lasă uneori puțin lipsiți de luminozitate.
Albirea dinților este o modalitate excelentă de a restabili culoarea naturală a dinților sau chiar de a-i face mai albi decât culoarea naturală, dacă dorești.
Albirea dentară nu face dinții să pară prea albi, decât dacă așa își dorește pacientul. Vei alege gradul de albire, respectiv nuanța pe care dorești să o obții în urma albirii dentare.
Este foarte important să ştiţi că materialul de albire dentară nu are voie să vină în contact cu ţesuturile din interiorul dintelui.
Altfel spus, la începerea tratamentului de albire dentară toate leziunile carioase trebuie tratate iar suprafeţele radiculare dezgolite (retracţiile gingivale) trebuie protejate suplimentar.
Deoarece albirea dinților funcționează numai pe smalțul natural al dinților, este important ca înainte de albire să se evalueze starea oricărei obturații vechi, coroane sau alte restaurări estetice. Înlocuirea oricăror restaurări necorespunzătoare se va face după albire, astfel încât acestea să se potrivească cu dinții nou albiți.
În condiţiile unei igiene corecte, efectele albirii dentare pot dura şi câţiva ani. Dacă pacientul este consumator de lichide colorate (vin roşu, Coca-Cola, etc) sau dacă este fumător, efectele albirii dentare pot dispărea mai repede.
Efectele adverse sunt limitate la sensibilitate dentară, care nu durează mai mult de 3 zile și cedează prin administrarea de medicamente.
Laserul cu diodă este un dispozitiv de ultimă oră al tehnologiei, conceput pentru o gamă largă de proceduri, inclusiv pentru albire. Albirea dinților cu un laser cu diodă se realizează cu un gel de albire care este activat de caracteristicile de absorbție selectivă ale unei lungimi de undă a luminii laser.
Aceasta este una dintre cele mai avansate, acceptate pe scară largă și eficiente metode de albire a dinților în accepțiune modernă.
Albirea laser a transformat deja, de-a lungul timpului, aspectul a mii de pacienți. Chiar și pentru cei ai căror dinți sunt profund pătați, îngălbeniți sau înnegriți, albirea dinților cu laserul diodă oferă rezultate remarcabile.
Cercetările arată că sistemul de albire cu laser este chiar benefic pentru dinți, deoarece dinții fără placă își refac în mod natural smalțul, prin remineralizare.
Primul pas constă în protejarea buzelor, prin poziționarea unui depărtător bucal, care va ține buzele la distanță de dinți. Apoi se vor proteja gingiile cu un gel special care se întărește.
Abia apoi va fi aplicat gelul pentru albire, pe dinți.
Pentru a accelera procesul de albire, medicul va aplica pe dinţii tăi lumina provenită de la lampa cu LED-uri albastre. Aceasta va accelera albirea şi, în plus, setările ajustabile ale lămpii îţi vor asigura o experienţă confortabilă.
Acest proces este repetat de trei sau patru ori, în funcție de concentrația gelului folosit.
După ce ai ajuns la nuanţa dorită, medicul stomatolog îţi va aplica, în funcție de nevoi, un gel post-tratament pentru a proteja smalţul şi a reduce sensibilitatea.
Estetica dentară este o necesitate în prezent.
Echipa Neomedica îți este alături cu tratamente moderne, minim-invazive și non-invazive, pentru ca fiecare dinte ce creează zâmbetul tău să fie alb și armonios potrivit cu ceilalți și cu fizionomia ta.