Implantul dentare este cea mai bună opțiune pentru înlocuirea unui dinte lipsă
Un implant dentar este o rădăcină artificială, de obicei de forma unui șurub fabricat din titan, ceramică sau zirconiu de calitate chirurgicală.
Acesta este inserat în maxilar prin intervenție chirurgicală. Forma de șurub este menită să faciliteze inserarea ușoară și apoi stabilizarea implantului prin creșterea, în timp, a țesutului osos printre spirele sale.
Implantul dentar înlocuiește așadar doar rădăcina dintelui pierdut, dar servește și drept suport pentru conectarea unei coroane dentare artificiale. Coroana dentară poate fi din metalo-ceramică, ceramică pe suport zirconiu și zirconiu.
Un dinte implantat va avea așadar două componente: rădăcina și coroana, conectate printr-un bont protetic.
Implanturile dentare au numeroase aplicații posibile în stomatologie, de exemplu:
Implanturile dentare îți pot oferi o libertate și o încredere sporite, prin restaurarea zâmbetului tău sau înlocuirea protezei mobile atât de incomode.
Dinții inserați prin implant dentar vor arăta și se vor simți ca dinții tăi. În condițiile potrivite și cu întreținerea adecvată, implanturile dentare pot dura toată viața.
Studiile în curs pe termen lung arată că tratamentele cu implanturi dentare prezintă în general rate de succes previzibile și excelente.
În general, trebuie să ai o sănătate generală, dar și orală bună.
Implanturile dentare se bazează suficiența și calitatea osului maxilarului, pentru a permite inserarea și pentru o bună stabilitate pe termen lung a implantului dentar.
Este important ca, atunci când iei în considerare tratamentul de implantologie, să nu existe nicio infecție parodontală activă în gură, deoarece acest lucru poate avea un efect negativ asupra procedurilor de inserare a implantului dentar și a prognosticului succesului tratamentului.
Implanturile dentare sunt strâns legate de osul maxilarului și de țesuturile gingivale suprapuse.
Medicul stomatolog implantolog, chirurgul și laboratorul dentar lucrează îndeaproape ca o echipă pentru a pune la punct tratamentul prin implant dentar, de la consultarea inițială până la plasarea coroanei finale a implantului.
Implanturile dentare sunt o alegere populară pentru persoanele care doresc să înlocuiască dinții pierduți. Dar totuși este doar unul dintre modurile în poate fi rezolvată problema lipsei dinților.
Poți trăi fără dinți lipsă. Categoric nu este cea mai bună alegere, deoarece îți va afecta aspectul, ceilalți dinți și modul în care mesteci, încrederea în tine, viața socială și chiar posibilitatea unei alimentații corecte și variate.
Un alt mod de abordare a problemei edentației este posibilitatea utilizării protezelor dentare totale sau parțiale. Acestea pot masca inexistența anumitor dinți, dar există limitări de funcționalitate și estetică ale acestei alegeri.
Implanturile dentare sunt o procedură de restaurare care s-a dovedit că aduce rezultate excelente. Această opțiune are multe avantaje care o fac fie considerată o alegere bună de către din ce în ce mai mulți oameni. Există, de asemenea, și unele dezavantaje care sunt importante de luat în considerare atunci când alegeți această procedură.
Având în vedere că 40% dintre adulții cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani au pierdut cel puțin un dinte, merită să ne uităm la avantajele și dezavantajele implanturilor dentare, pentru a lua o decizie bună.
Pot apărea defecte la nivelul osului maxilarului superior și inferior, după pierderea dinților, traume sau infecții. O astfel de afectare a osului maxilarului poate determina o inadecvare a țesutului osos în care trebuie inserate implanturile dentare. Pentru a depăși această problemă, se ridică o porțiune a gingiei și să plasează o grefă osoasă sau un înlocuitor osos pentru a reconstrui maxilarul, a regenera o parte din osul pierdut.
Acest lucru poate fi întreprins ca o procedură separată sau, în unele cazuri, împreună cu plasarea implantului dentar, în funcție de circumstanțe. Tehnicile de adiție osoasă te ajută să îți îmbunătățești aspectul și să crești șansele de succes pe termen lung al implantului dentar. Astfel de tehnici chirurgicale sunt complexe și sensibile la tehnică și, ca atare, necesită îngrijire de specialitate.
În multe cazuri, pierderea dinților molari superiori poate fi compromisă de calitatea și cantitatea osoasă slabă. Cheia succesului tratamentului implantului constă în cantitatea și calitatea osoasă adecvată.
Partea din spate a maxilarului superior este, de asemenea, o zonă în care poate fi găsită o porțiune a cavității sinusale. Acest lucru creează dificultăți pentru amplasarea implantului.
Augmentarea sinusului este o tehnică chirurgicală specializată în care podeaua sinusală este ridicată ușor pentru a dezvălui osul și pentru a permite plasarea în siguranță a implantului dentar.
La fel ca și dinții tăi, implanturile dentare necesită o igienă orală atentă și amănunțită, dar și controale dentare regulate. Implanturile dentare seamănă foarte mult cu dinții tăi naturali și vor necesita îngrijiri similare atât acasă, cât și la dentist.
Tehnica potrivită de periere, folosirea aței dentare și menținerea nivelurilor de placă în gură la un nivel minim sunt foarte importante pentru sănătatea pe termen lung a noului tău implant dentar.
Implantul dentar este cea mai avansată, modernă și eficientă soluție de înlocuire a dinților lipsă. Dar pe lângă funcționalitate, implantul oferă o estetică deosebită, prin stabilitatea coroanei, materialele performante și beneficiul menținerii aspectului fizionomic tineresc.