Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Implantologie

Implantul dentare este cea mai bună opțiune pentru înlocuirea unui dinte lipsă

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este o rădăcină artificială, de obicei de forma unui șurub fabricat din titan, ceramică sau zirconiu de calitate chirurgicală.

 

Acesta este inserat în maxilar prin intervenție chirurgicală. Forma de șurub este menită să faciliteze inserarea ușoară și apoi stabilizarea implantului prin creșterea, în timp, a țesutului osos printre spirele sale.

 

Implantul dentar înlocuiește așadar doar rădăcina dintelui pierdut, dar servește și drept suport pentru conectarea unei coroane dentare artificiale. Coroana dentară poate fi din metalo-ceramică, ceramică pe suport zirconiu și zirconiu.

 

Un dinte implantat va avea așadar două componente: rădăcina și coroana, conectate printr-un bont protetic.

neomedica orthos bistrita, implant dentar bistrita, neomedica implant dentar, stomatologie bistrita

Ce scop are implantul?

Implanturile dentare au numeroase aplicații posibile în stomatologie, de exemplu:

 • Pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți fără a afecta dinții adiacenți;
 • Pentru a sprijini lucrările sub formă de punte dentară sau pentru a înlocui o proteză parțială;
 • Pentru a ajuta la susținerea protezelor superioare sau inferioare supraimplantare.
   

Implanturile dentare îți pot oferi o libertate și o încredere sporite, prin restaurarea zâmbetului tău sau înlocuirea protezei mobile atât de incomode.

 

Dinții inserați prin implant dentar vor arăta și se vor simți ca dinții tăi. În condițiile potrivite și cu întreținerea adecvată, implanturile dentare pot dura între 10 și 15 ani.

 

Studiile în curs pe termen lung arată că tratamentele cu implanturi dentare prezintă în general rate de succes previzibile și excelente.

neomedica orthos bistrita, implant dentar bistrita, neomedica implant dentar, stomatologie bistrita

Ești un candidat optim pentru implanturi dentare?

În general, trebuie să ai o sănătate generală, dar și orală bună.

 

Implanturile dentare se bazează suficiența și calitatea osului maxilarului, pentru a permite inserarea și pentru o bună stabilitate pe termen lung a implantului dentar.

 

Este important ca, atunci când iei în considerare tratamentul de implantologie, să nu existe nicio infecție parodontală activă în gură, deoarece acest lucru poate avea un efect negativ asupra procedurilor de inserare a implantului dentar și a prognosticului succesului tratamentului.

 

Implanturile dentare sunt strâns legate de osul maxilarului și de țesuturile gingivale suprapuse.

 

Medicul stomatolog implantolog, chirurgul și laboratorul dentar lucrează îndeaproape ca o echipă pentru a pune la punct tratamentul prin implant dentar, de la consultarea inițială până la plasarea coroanei finale a implantului.

neomedica orthos bistrita, implant dentar bistrita, neomedica implant dentar, stomatologie bistrita

Implanturile dentare sunt potrivite pentru tine?

 

Implanturile dentare sunt o alegere populară pentru persoanele care doresc să înlocuiască dinții pierduți. Dar totuși este doar unul dintre modurile în poate fi rezolvată problema lipsei dinților.

 

Poți trăi fără dinți lipsă. Categoric nu este cea mai bună alegere, deoarece îți va afecta aspectul, ceilalți dinți și modul în care mesteci, încrederea în tine, viața socială și chiar posibilitatea unei alimentații corecte și variate.

 

Un alt mod de abordare a problemei edentației este posibilitatea utilizării protezelor dentare totale sau  parțiale. Acestea pot masca inexistența anumitor dinți, dar există limitări de funcționalitate și estetică ale acestei alegeri.

 

Implanturile dentare sunt o procedură de restaurare care s-a dovedit că aduce rezultate excelente. Această opțiune are multe avantaje care o fac fie considerată o alegere bună de către din ce în ce mai mulți oameni. Există, de asemenea, și unele dezavantaje care sunt importante de luat în considerare atunci când alegeți această procedură.

 

Având în vedere că 40% dintre adulții cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani au pierdut cel puțin un dinte, merită să ne uităm la avantajele și dezavantajele implanturilor dentare, pentru a lua o decizie bună.

neomedica orthos bistrita, implant dentar bistrita, neomedica implant dentar, stomatologie bistrita

Avantajele implanturilor dentare

 

 • Estetică naturală - Implanturile dentare vor oferi unei persoane cea mai naturală înlocuire a dinților lipsă;
 • Fizionomie întinerită – Implantul integrat în os va determina menținerii unui nivel osos corect, pentru o linie a obrazului plină, evitând îmbătrânirea prematură cauzată de pierderea osoasă după extracție;
 • Menținerea sănătății altor dinți - Atunci când utilizezi proteze dentare sau punte dentară, este posibil să apară deteriorarea protezele dentare și a dinților incluși, dar este posibilă și fracturarea sau deteriorarea dinților din jur. Implanturile dentare nu vor deteriora dinții vecini mai mult decât ar face-o dinții naturali;
 • Longevitate - Implanturile dentare vor dura mai mult decât alte proceduri de restaurare. Există o rată de succes de 98% pentru implanturile dentare și chiar și după 10 ani. Protezele dentare încep să-și piardă capacitatea de a funcționa corect în termen de 5 ani;
 • Rezistența la mușcătură - Implanturile dentare vor oferi unei persoane aceeași rezistență la mușcătură ca și dinții naturali. Nu vor provoca erodarea osului în timp. Protezele conferă unei persoane doar jumătate din rezistența la mușcătură a dinților naturali și își pierd puterea în timp.

neomedica orthos bistrita, implant dentar bistrita, neomedica implant dentar, stomatologie bistrita

Dezavantajele implanturilor dentare

 

 • Cost - Implanturile dentare sunt scumpe;
 • Chirurgie - Implanturile dentare necesită o procedură chirurgicală și orice intervenție chirurgicală prezintă un anumit risc. Există posibilitatea de umflare sau durere după inserarea unui implant dentar, deși acest efect advers nu ar trebui să dureze mai mult de câteva zile;
 • Înlocuirea coroanei - Partea superioară, vizibilă a unui dinte este coroana dentară. În cazul implantului, coroana artificială este conectată la implant, aceasta fiind supusă necesității înlocuirii după o perioadă de aproximativ 10 ani, dar implantul în sine poate dura mai mult;
 • Calitate - Calitatea implanturilor poate varia în funcție de medicul implantolog, chirurg și materialele utilizate de clinica dentară respectivă. Este important să îți faci timp pentru a găsi medicul dentist potrivit pentru implanturile dentare;

neomedica orthos bistrita, implant dentar bistrita, neomedica implant dentar, stomatologie bistrita

Proceduri suplimentare în stomatologia implantului - Adiție osoasă

Pot apărea defecte la nivelul osului maxilarului superior și inferior, după pierderea dinților, traume sau infecții. O astfel de afectare a osului maxilarului poate determina o inadecvare a țesutului osos în care trebuie  inserate implanturile dentare. Pentru a depăși această problemă, se ridică o porțiune a gingiei și să plasează o grefă osoasă sau un înlocuitor osos pentru a reconstrui maxilarul, a regenera o parte din osul pierdut.

 

Acest lucru poate fi întreprins ca o procedură separată sau, în unele cazuri, împreună cu plasarea implantului dentar, în funcție de circumstanțe. Tehnicile de adiție osoasă te ajută să îți îmbunătățești aspectul și să crești șansele de succes pe termen lung al implantului dentar. Astfel de tehnici chirurgicale sunt complexe și sensibile la tehnică și, ca atare, necesită îngrijire de specialitate.

neomedica orthos bistrita, implant dentar bistrita, neomedica implant dentar, stomatologie bistrita

PROCEDURI SUPLIMENTARE ÎN STOMATOLOGIA IMPLANTULUI - Sinus lift

 

În multe cazuri, pierderea dinților molari superiori poate fi compromisă de calitatea și cantitatea osoasă slabă. Cheia succesului tratamentului implantului constă în cantitatea și calitatea osoasă adecvată.

 

Partea din spate a maxilarului superior este, de asemenea, o zonă în care poate fi găsită o porțiune a cavității sinusale. Acest lucru creează dificultăți pentru amplasarea implantului.

 

Augmentarea sinusului este o tehnică chirurgicală specializată în care podeaua sinusală este ridicată ușor pentru a dezvălui osul și pentru a permite plasarea în siguranță a implantului dentar.

neomedica orthos bistrita, implant dentar bistrita, neomedica implant dentar, stomatologie bistrita

Cum să îți îngrijești implantul dentar

 

La fel ca și dinții tăi, implanturile dentare necesită o igienă orală atentă și amănunțită, dar și controale dentare regulate. Implanturile dentare seamănă foarte mult cu dinții tăi naturali și vor necesita îngrijiri similare atât acasă, cât și la dentist.

 

Tehnica potrivită de periere, folosirea aței dentare și menținerea nivelurilor de placă în gură la un nivel minim sunt foarte importante pentru sănătatea pe termen lung a noului tău implant dentar.

 

Implantul dentar este cea mai avansată, modernă și eficientă soluție de înlocuire a dinților lipsă. Dar pe lângă funcționalitate, implantul oferă o estetică deosebită, prin stabilitatea coroanei, materialele performante și beneficiul menținerii aspectului fizionomic tineresc.

neomedica orthos bistrita, implant dentar bistrita, neomedica implant dentar, stomatologie bistrita

Programează-te pentru o consultație!

neomedica orthos bistrita, implant dentar bistrita, neomedica implant dentar, stomatologie bistrita