Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Pedodonție

Frumuseţea revigorantă a copilului tău porneşte din zâmbetul său

Ce este pedodonția?

Specializarea pedodontică se concentrează pe creșterea și dezvoltarea dentiției copiilor și adolescenților, prevenirea afecțiunilor orale, psihologia copilului și gestionarea tuturor aspectelor, tehnicilor și modalităților de restaurare dentară pediatrică foarte specializate.

 

Echipa Neomedica este dedicată să ofere tratamente stomatologice de cea mai înaltă calitate sugarilor, copiilor și adolescenților. Conlucrăm eficient pentru ca tratamentul dentar al celor mai mici pacienți ai noștri să fie plăcut, sigur și confortabil.

pedodontie bistrita, neomedica orthos bistrita, neomedica pedodontie, dentist copii bistrita

Prevenție si diagnosticare

Evaluare orală cuprinzătoare

O evaluare orală este recomandată la fiecare trei (3) luni pentru a preveni cariile și alte probleme dentare.

 

În timpul unei evaluări orale, se efectuează o examinare amănunțită, pentru a detecta anomalii de creștere sau alte afecțiuni prezente.

pedodontie bistrita, neomedica orthos bistrita, neomedica pedodontie, dentist copii bistrita

Igienizare dentară profesională

 

Igienizările profesionale regulate ajută la menținerea gingiilor sănătoase și la lipsa cariilor.

 

O astfel de procedură include îndepărtarea plăcii bacteriene și a petelor, dar și previne acumularea ulterioară a plăcii bacteriene.

 

pedodontie bistrita, neomedica orthos bistrita, neomedica pedodontie, dentist copii bistrita

Tratamentul cu fluor

 

Altă metodă de prevenire a cariilor dentare este reprezentată de fluorizările realizate în cabinet sau acasă cu geluri cu fluor care absorbindu-se în dinte, creşte rezistenţa acestuia la carie.

 

Fluorul este o substanță naturală care ajută la întărirea dinților și la prevenirea cariilor.

 

Tratamentele cu fluor sunt administrate la acest cabinet ca o componentă importantă a tratamentului dentar pediatric. Fluorul se aplică pe dinți sub formă de gel, spumă sau lac.

 

pedodontie bistrita, dentist copii bistrita, neomedica orthos bistrita, neomedica pedodontie

Instrucțiuni de igienă orală

 

În timpul unui consultații regulate, instrucțiunile de igienă orală sunt date atât pacientului, cât și părintelui.

 

O bună îngrijire la domiciliu poate reduce riscul de acumulare de placă și tartru care poate duce la apariția cariilor. Instrucțiunile includ tehnici adecvate pentru periaj și folosirea aței dentare.

 

Igiena dentară a copilului tău începe odată cu erupţia primului dințișor de lapte. În această etapă se recomandă ştergerea uşoară a gingiilor cu degetul înfăşurat intr-un material moale şi îmbibat în ceai de muşeţel.

 

Ulterior se poate începe periajul cu periuţe moi cu cantităţi mici de pastă (cât un bob de muştar), urmând ca la vârste mai mari copilul să capete deprinderile necesare pentru a continua de unul singur.

 

În acest mod cariile vor fi o raritate pentru copilul tău, el va fi obişnuit cu ambianţa cabinetului stomatologic iar manoperele noastre vor fi minim invazive.

 

pedodontie bistrita, neomedica orthos bistrita, neomedica pedodontie, dentist copii bistrita

Sigilări dentare

 

Această manoperă este realizată în cabinetul nostru și se aplică molarilor permanenți necariați. Cum în majoritatea cazurilor aceștia se cariază în primii ani după erupția lor, este important pentru reușita procedeului să putem efectua sigilarea dentară cât mai repede după erupția molarului pe arcadă.

 

Vârstele de erupție ale molarilor sunt: ​​5-6 ani pentru primii molari permanenți și 12-13 ani pentru molarii secunzi. Aceste vârste de erupție sunt orientative, putând exista o variabilitate de 0,5-1 an. Principiul acestui tratament pleacă de la observația că majoritatea covârșitoare a cariilor molarilor permanenți au debutul la nivelul șanțurilor și fisurilor de pe suprafața ocluzală a dintelui (cea folosită în masticație).

 

Astfel, prin acest procedeu se aplică un fluid care intră în toate aceste fisuri și care ulterior este polimerizat (întărit) cu ajutorul lămpilor de fotopolimerizare. Acele fisuri fiind ocupate de material întărit, resturile alimentare și bacteriile nu vor putea pătrunde, realizându-se astfel protecția dintelui, la o vârstă la care deprinderile igienice sunt încă în curs de formare.

 

pedodontie bistrita, neomedica orthos bistrita, neomedica pedodontie, dentist copii bistrita

Educaţie dentară la Neomedica

 

În cabinetul nostru, copilul este privit ca un colaborator foarte important, cu nevoi specifice. Noi promovăm vizitele în cabinetul stomatologic  de la vârste cât mai fragede ale copiilor, cu scopul de a obişnui tânărul pacient cu necesitatea controalelor periodice şi de a forma o rutină din aceste controale.

 

În acelaşi timp o importanţă foarte mare revine realizării unui periaj corect, la început de către părinţi, apoi sub îndrumarea lor pentru ca în final aceste deprinderi să se constituie intr-un obicei adânc înrădăcinat.

 

Erupţia dinţilor de lapte are loc între 6-30 luni. Dacă înainte de erupţia dinţilor de lapte, copiii sunt mai agitaţi şi mai irascibili, aceasta se datorează unor senzaţii de jenă şi mâncărime pe care le resimt la nivelul gingiei  unde urmează să erupă dintele.

 

În acest sens, se recomandă badijonajul pe gingie cu soluţii anestezice care pot fi procurate din farmacii, fiind create special în acest scop.

pedodontie bistrita, neomedica orthos bistrita, neomedica pedodontie, dentist copii bistrita

Tratamente restauratorii

Obturații 

 

Utilizăm materiale restauratorii cu încîrcătură foarte mare de fluor, astfel încât să întărim structura dentară.

 

Obturațiile fizionomice sunt rezultatul utilizării materialul cel mai propiat de asoectul smalțului dentar, pentru umplerea cavităților. Obturațiile se pot efectua într-o singură ședință de tratament.

 

Odată ce caria este îndepărtată, cavitatea este umplută cu un materialul de restaurare care se întărește imediat după plasare, iar apoi este optimizat sub acțiunea lămpii fotopolimerizante.

 

Utilizăm și material de obturație colorat, atractiv pentru copilași.

 

pedodontie bistrita, neomedica orthos bistrita, neomedica pedodontie, dentist copii bistrita

Pulpectomia (tratamentul de canal)

 

Tratarea cariei care a ajuns la canalele radiculare implică tratarea cariei foarte avansate, care se află în inima dintelui.

 

Dacă interiorul dintelui, cunoscut sub numele de pulpa dentară, este deteriorat, acesta se va descompune treptat, dacă este lăsat în dinte.

 

Pulpectomia implică îndepărtarea pulpei, curățarea canalelor radiculare și sigilarea lor cu material de obturație radiculară, care va ajuta la restaurarea dintelui.

 

pedodontie bistrita, dentist copii bistrita, neomedica orthos bistrita, neomedica orthos pedodontie

Coroane dentare

 

Coroanele sunt folosite pentru a restaura dinții deteriorați sau cariați.

 

Coroanele acoperă complet structura dentară, rămasă după ce a fost tratată.

 

Pot fi realizate din mai multe materiale diferite, inclusiv materiale compozite, porțelan și zirconiu.

 

Oferim mai multe opțiuni diferite, permițându-ne să alegem ce este mai bine pentru fiecare copil și fiecare dinte.

 

pedodontie bistrita, neomedica orthos bistrita, neomedica pedodontie, dentist copii bistrita

Extracții dentare

 

Un dinte care nu poate fi salvat, trebuie să fie îndepărtat, deoarece constituie o sursă de infecție, durere și pericol pentru ceilalți dinți.

 

Înainte de a îndepărta dintele, zona va fi anesteziată cu un  anestezic local performant.  

În prezent, extracțiile dentare sunt complet nedureroase.

 

Dintele va fi luxat, folosind un instrument dentar special. După ce acesta devine mobil, va fi îndepărtat cu un clește special pt dinți de lapte.

pedodontie bistrita, neomedica orthos bistrita, neomedica pedodontie, dentist copii bistrita

Ortodonție interceptivă

Aparatul dentar

 

Uneori este necesar un aparat dentar pentru a reduce la minimum daunele și distorsiunile moștenite genetic sau pe care obiceiurile sau postura limbii le pot avea asupra danturii.

 

Perioada în care copilul îşi schimbă dinţii de lapte cu cei permanenţi  este între 6-12 ani şi este o perioadă cu modificări rapide la nivelul arcadelor dentare, uneori şi de la o lună la alta.

 

Monitorizarea regulată a copilului asigură posibilitatea diagnosticării  din timp a înghesuirilor dentare, rotaţiilor dentare și malpoziţii sau a altor anomalii. 

Aceasta permite o intervenţie cât mai precoce pentru rezolvarea acestor probleme, la o vârstă la care tratamentele ortodontice sunt foarte uşor acceptate şi când dinţii se deplasează foarte eficient pe arcade.

 

pedodontie bistrita, neomedica orthos bistrita, neomedica pedodontie, dentist copii bistrita

Menținerea spațiului

 

Dispozitivele de menținere a spațiului sunt folosite pentru a împiedica dinții să se deplaseze, din cauza pierderii timpurii a dinților primari (de lapte).

 

Dinții de lapte acționează ca un ghid pentru erupția dinților permanenți, iar atunci când chiar și doar unul singur este pierdut prematur, restul se destabilizează și încep să se miște, pentru a umple golul format.

 

Un dispozitiv de întreținere a spațiului este fabricat din oțel inoxidabil și/ sau plastic. Poate fi detașabil sau fixat pe dinți și are rolul de a menține artificial spațiul acolo unde a fost pierdut un dinte, pentru ca cel definitiv și alți dinți în jur să aibă loc suficient pentru a erupe în poziție normală.

 

pedodontie bistrita, neomedica orthos bistrita, neomedica pedodontie, dentist copii bistrita

Disjunctor maxilar

 

Reglarea raportului dintre maxilare poate fi realizată înainte de tratamentul ortodontic complet prin utilizarea unui disjunctor.

 

Disjunctorul acționează prin îndepărtarea, puţin câte puţin, a celor 2 jumătăţi ale bolții palatine, în spaţiul format având loc depunerea de os nou.

 

Această tehnică de tratament poate scurta semnificativ timpul de tratament ortodontic al pacientului.

 

pedodontie bistrita, neomedica orthos bistrita, neomedica pedodontie, dentist copii bistrita

Obiectivele echipei Neomedica în relația cu micii noștri pacienți

 

  • Să dezvoltăm o relaţie bazată pe încredere între medic şi copil, pentru asigurarea unui adevărat parteneriat eficient și de lungă durată
  • Să asigurăm copilului o supraveghere permanentă a stării de sănătate a dinţilor
  • Să ne instruim micii pacienți și deopotrivă, părinții acestora, în vederea realizării unui periaj dentar corect
  • Să efectuăm tratamente care să prevină formarea cariilor dentare precum şi tratamente care să rezolve aceste probleme odată apărute.

 

Frumuseţea revigorantă a copilului tău porneşte din zâmbetul său. Alături de tine, dorim să contribuim la un zâmbet mereu fericit.

pedodontie bistrita, neomedica orthos bistrita, neomedica pedodontie, dentist copii bistrita

PROGRAMEAZĂ-TE PENTRU O CONSULTAȚIE!

neomedica orthos bistrita, pedodontie bistrita, dentist copii bistrita