Frumuseţea revigorantă a copilului tău porneşte din zâmbetul său
Specializarea pedodontică se concentrează pe creșterea și dezvoltarea dentiției copiilor și adolescenților, prevenirea afecțiunilor orale, psihologia copilului și gestionarea tuturor aspectelor, tehnicilor și modalităților de restaurare dentară pediatrică foarte specializate.
Echipa Neomedica este dedicată să ofere tratamente stomatologice de cea mai înaltă calitate sugarilor, copiilor și adolescenților. Conlucrăm eficient pentru ca tratamentul dentar al celor mai mici pacienți ai noștri să fie plăcut, sigur și confortabil.
O evaluare orală este recomandată la fiecare trei (3) luni pentru a preveni cariile și alte probleme dentare.
În timpul unei evaluări orale, se efectuează o examinare amănunțită, pentru a detecta anomalii de creștere sau alte afecțiuni prezente.
Igienizările profesionale regulate ajută la menținerea gingiilor sănătoase și la lipsa cariilor.
O astfel de procedură include îndepărtarea plăcii bacteriene și a petelor, dar și previne acumularea ulterioară a plăcii bacteriene.
Altă metodă de prevenire a cariilor dentare este reprezentată de fluorizările realizate în cabinet sau acasă cu geluri cu fluor care absorbindu-se în dinte, creşte rezistenţa acestuia la carie.
Fluorul este o substanță naturală care ajută la întărirea dinților și la prevenirea cariilor.
Tratamentele cu fluor sunt administrate la acest cabinet ca o componentă importantă a tratamentului dentar pediatric. Fluorul se aplică pe dinți sub formă de gel, spumă sau lac.
În timpul unui consultații regulate, instrucțiunile de igienă orală sunt date atât pacientului, cât și părintelui.
O bună îngrijire la domiciliu poate reduce riscul de acumulare de placă și tartru care poate duce la apariția cariilor. Instrucțiunile includ tehnici adecvate pentru periaj și folosirea aței dentare.
Igiena dentară a copilului tău începe odată cu erupţia primului dințișor de lapte. În această etapă se recomandă ştergerea uşoară a gingiilor cu degetul înfăşurat intr-un material moale şi îmbibat în ceai de muşeţel.
Ulterior se poate începe periajul cu periuţe moi cu cantităţi mici de pastă (cât un bob de muştar), urmând ca la vârste mai mari copilul să capete deprinderile necesare pentru a continua de unul singur.
În acest mod cariile vor fi o raritate pentru copilul tău, el va fi obişnuit cu ambianţa cabinetului stomatologic iar manoperele noastre vor fi minim invazive.
Această manoperă este realizată în cabinetul nostru și se aplică molarilor permanenți necariați. Cum în majoritatea cazurilor aceștia se cariază în primii ani după erupția lor, este important pentru reușita procedeului să putem efectua sigilarea dentară cât mai repede după erupția molarului pe arcadă.
Vârstele de erupție ale molarilor sunt: 5-6 ani pentru primii molari permanenți și 12-13 ani pentru molarii secunzi. Aceste vârste de erupție sunt orientative, putând exista o variabilitate de 0,5-1 an. Principiul acestui tratament pleacă de la observația că majoritatea covârșitoare a cariilor molarilor permanenți au debutul la nivelul șanțurilor și fisurilor de pe suprafața ocluzală a dintelui (cea folosită în masticație).
Astfel, prin acest procedeu se aplică un fluid care intră în toate aceste fisuri și care ulterior este polimerizat (întărit) cu ajutorul lămpilor de fotopolimerizare. Acele fisuri fiind ocupate de material întărit, resturile alimentare și bacteriile nu vor putea pătrunde, realizându-se astfel protecția dintelui, la o vârstă la care deprinderile igienice sunt încă în curs de formare.
În cabinetul nostru, copilul este privit ca un colaborator foarte important, cu nevoi specifice. Noi promovăm vizitele în cabinetul stomatologic de la vârste cât mai fragede ale copiilor, cu scopul de a obişnui tânărul pacient cu necesitatea controalelor periodice şi de a forma o rutină din aceste controale.
În acelaşi timp o importanţă foarte mare revine realizării unui periaj corect, la început de către părinţi, apoi sub îndrumarea lor pentru ca în final aceste deprinderi să se constituie intr-un obicei adânc înrădăcinat.
Erupţia dinţilor de lapte are loc între 6-30 luni. Dacă înainte de erupţia dinţilor de lapte copii sunt mai agitaţi şi mai irascibili, aceasta se datoreşte unor senzaţii de jenă şi mâncărime pe care le resimt la nivelul gingiei unde urmează să erupă dintele.
În acest sens, se recomandă badijonajul pe gingie cu soluţii anestezice care pot fi procurate din farmacii, fiind create special în acest scop.
Plombele albe sunt rezultatul utilizării materialul cel mai realist, pentru umplerea cavităților. Obturațiile se pot face într-o singură vizită.
Odată ce caria este îndepărtată, dintele este umplut cu acest material compozit care se întărește imediat după plasare, sub acțiunea lămpii fotopolimerizante.
Tratarea cariei care a ajuns la canalele radiculare implică tratarea cariei foarte avansate, care se află în inima dintelui.
Dacă interiorul dintelui, cunoscut sub numele de pulpa dentară, este deteriorat, acesta se va descompune treptat, dacă este lăsat în dinte.
Pulpotomia implică îndepărtarea pulpei, curățarea canalelor radiculare și sigilarea lor cu material de obturație radiculară, care va ajuta la restabilirea dintelui.
Coroanele sunt folosite pentru a restaura dinții deteriorați sau cariați.
Coroanele acoperă complet structura dentară, rămasă după ce a fost tratată.
Pot fi realizate din mai multe materiale diferite, inclusiv materiale compozite, porțelan și zirconiu.
Oferim mai multe opțiuni diferite, permițându-ne să alegem ce este mai bine pentru fiecare copil și fiecare dinte.
Un dinte care nu poate fi salvat, trebuie să fie îndepărtat, pentru că constituie o sursă de infecție, durere și pericol pentru ceilalți dinți.
Înainte de a îndepărta dintele, zona va fi amorțită cu anestezie locală performantă.
În prezent, extracțiile dentare sunt complet nedureroase.
Dintele va fi slăbit folosind un instrument dentar special. După ce dintele este slăbit din priză, acesta este îndepărtat.
Uneori este necesar un aparat dentar pentru a reduce la minimum daunele și distorsiunile pe care obiceiurile sau postura limbii le pot avea asupra danturii.
Perioada în care copilul îşi schimbă dinţii de lapte cu cei permanenţi este între 6-12 ani şi este o perioadă cu modificări rapide la nivelul arcadelor dentare, uneori şi de la o lună la alta.
Monitorizarea regulată a copilului asigură posibilitatea recunoaşterii din timp a înghesuirilor dentare, rotaţiilor dentare sau a altor malpoziţii şi a intervenţiei cât mai precoce pentru rezolvarea acestor probleme, la o vârstă la care tratamentele ortodontice sunt foarte uşor acceptate şi când dinţii se deplasează foarte eficient pe arcade.
Dispozitivele de menținere a spațiului sunt folosite pentru a împiedica dinții să se deplaseze, din cauza pierderii timpurii a dinților primari (de lapte).
Dinții de lapte acționează ca un ghid pentru erupția dinților permanenți, iar atunci când chiar și doar unul singur este pierdut prematur, restul se destabilizează și încep să se miște, pentru a umple golul format.
Un dispozitiv de întreținere a spațiului este fabricat din oțel inoxidabil și/ sau plastic. Poate fi detașabil sau fixat pe dinți și are rolul de a menține artificial spațiul acolo unde a fost pierdut un dinte, pentru ca cel definitiv și alți dinți în jur să aibă loc suficient pentru a erupe în poziție normală.
Reglarea raportului dintre maxilare poate fi realizată înainte de tratamentul ortodontic complet prin utilizarea unui disjunctor.
Disjunctorul acționează prin îndepărtarea, puţin câte puţin, a celor 2 jumătăţi ale bolții palatine, în spaţiul format având loc depunerea de os nou.
Această tehnică de tratament poate scurta semnificativ timpul de tratament ortodontic complet al pacientului.
Frumuseţea revigorantă a copilului tău porneşte din zâmbetul său. Alături de tine, dorim să contribuim la un zâmbet mereu fericit.